ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


3 Φεβ 2011

Αλλαγή της χάραξης του αγωγού φυσικού αερίου ζήτησε ο Περιφερειάρχης .

Η διέλευση του αγωγού Φυσικού Αερίου από την Ήπειρο, είναι ζήτημα εθνικής σημασίας, τόνισε χθές ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στη προχθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  που είχε θέμα: «Ενημέρωση των μελών από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη, για την πορεία εξέλιξης του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου «IGI- ΠΟΣΕΙΔΩΝ». 

Αμέσως μετά την ενημέρωση που έγινε,  κλήθηκε να   μιλήσει  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που κατέθεσε τις εξής προτάσεις:  

Η πρώτη αφορά τη μετακίνηση της χωροθέτησης του εργοστασίου συμπίεσης από την προτεινόμενη θέση «Βαρικό» στη θέση «Χλωροβούνι», ώστε να μη προκαλεί κανένα πρόβλημα στην Πέρδικα. Η συγκεκριμένη θέση προτείνεται και από παράγοντες της Θεσπρωτίας, υποστηρίχτηκε δε και από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Η δεύτερη  αφορά την αλλαγή  όδευσης του αγωγού στα όρια του Πάρκου Βόρειας Πίνδου ώστε να ακολουθήσει τη χάραξη της Εγνατίας Οδού και τέλος,  να υπάρξει πρόβλεψη δημιουργίας δικτύου διανομής φυσικού αερίου και στην Ήπειρο.

 Τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη, διαδέχθηκαν στο βήμα και έκαναν τοποθετήσεις ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας,  βουλευτές Ηπείρου κ.α..

 «Από τα όσα ειπώθηκαν, προέκυψε ότι όλοι σχεδόν υιοθετούν την πρόταση που κατέθεσα και η οποία είναι ταυτόσημη με του Δημάρχου Ηγουμενίτσας. Στο τέλος, πιστεύουμε ότι δεν είναι δύσκολο το εργοστάσιο που έχει προβλεφθεί για τη θέση Βαρικό να μετακινηθεί  στη θέση Χλωροβούνι. Έτσι θα έχει τις μικρότερες επιπτώσεις», δήλωσε σήμερα ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για να προσθέσει:

«Το έργο είναι εξαιρετικά επείγον. Εμείς κατανοούμε ότι είναι εθνικής σημασίας. Το συμφέρον μας είναι να περάσει από την Ελλάδα και όχι από την Αλβανία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου