ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


21 Φεβ 2011

Η περιοχή Οξιά στο Μονοδέντρι Ζαγορίου!


Κάποιοι τόποι σε μαγεύουν με την ομορφιά τους και την  ιδιαιτερότητά τους. Ένας από αυτούς είναι και η χαράδρα του Βίκου, για την οποία έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα. Αυτό όμως που έχω να σας πω σήμερα είναι ότι ένα από τα σημεία-εξέδρες, από τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά και το μεγαλείο της συγκεκριμένης χαράδρας, είναι η θέση Οξιά, λίγο μετά το Μονοδέντρι.
 
Για να φθάσετε στο σημείο αυτό, θα πρέπει να συνεχίσετε την πορεία σας με το αυτοκίνητο, μετά το Μονοδέντρι, για 5 ή 6 χιλιόμετρα αν θυμάμαι καλά.
Στη διάρκεια της μικρής αυτής διαδρομής, δεξιά και αριστερά σας, θα απολαύσετε τους πέτρινους όγκους που υπάρχουν στην περιοχή και τους οποίους τους αποκαλούν «πέτρινους πύργους της Οξιάς». 
 Φθάνοντας στο τέλος της μικρής αυτής διαδρομής αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο χώρο του πάρκιν που υπάρχει εκεί, ακολουθείτε ένα λιθόκτιστο μονοπάτι (καλντερίμι) για πέντε περίπου λεπτά και φθάνετε σ’ ένα μικρό πλάτωμα, ένα φυσικό μπαλκόνι, απ’ όπου θα έχετε πανοραμική θέα στη μεγαλειώδη χαράδρα.
 
Θα μείνετε έκθαμβοι από το μεγαλείο της και την άγρια ομορφιά της φύσης.
Εάν λοιπόν επισκεφθείτε κάποια στιγμή την περιοχή, μην παραλείψετε να φθάσετε μέχρι την Οξιά. Η θέα από το σημείο αυτό είναι ανεπανάληπτη και θα σας αποζημιώσει για τον κόπο που θα κάνετε για να βρεθείτε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου