Διαβάζοντας ένα πολύ ωραίο blog σχετικό με τις πίτες που φτιάχνουμε στην Ήπειρο και συγκεκριμένα το:
ipeirotikes-pites.blogspot.com
βρήκαμε μία ακόμη συνταγή για την παραδοσιακή αλευρόπιτα, την οποία προτιμούν πάρα πολλοί επισκέπτες των Ζαγοροχωρίων και σκεφθήκαμε να σας ενημερώσουμε για να δοκιμάσετε να την φτιάξετε.
Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσίευση του προαναφερόμενου blog τα υλικά και ο τρόπος εκτέλεσης έχουν ως εξής:
ΣυστατικάΓια το μίγμα:
* 16 κουταλιές αλεύρι
* 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
* αλάτι
* 3 χτυπημένα αυγά
* 1 ποτήρι γάλα
* όσο νερό πάρει
* τυρί φέτα
Για το τέλος:
* 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
* λίγη τριμμένη φέτα
Οδηγίες
- Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά για το μίγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Έπειτα ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια.
- Αλείφω το ταψί με τη φυτίνη.
- Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και ραντίζω με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου