ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


22 Νοε 2010

Σεργιάνι στο Δίλοφο και το Τσεπέλοβο.

Όμορφα χωριά, όμορφα... περπατιούνται! Μπορείτε να αρχίσετε από το Δίλοφο, που έχει τα δικά του προνόμια. Το πρώτο είναι πως   χαρακτηρίστηκε πολύ νωρίς διατηρητέο και άρα τα αυτοκίνητα εδώ δεν έχουν καμία θέση
Φορέστε άνετα παπούτσια και περπατήστε στα πέτρινα καλντερίμια του, ψάχνοντας κρυφές γωνιές ενός από τους ωραιότερους οικισμούς της περιοχής. Σε υψόμετρο 880 και με μια πλατεία με πλάτανο που θυμίζει σκηνικό θεάτρου αναζητήστε τον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και μετρήστε τα αποτυπώματα από μια εποχή που ήταν πραγματικό αρχοντοχώρι (μάλιστα παλιά λεγόταν Σωποτσέλι).
Σειρά έχει το Τσεπέλοβο σε μεγαλύτερο υψόμετρο (1.080) και από εδώ είχαν καταγωγή δύο κορυφαίοι ηθοποιοί του θεάτρου: η Μαρίκα Κοτοπούλη και ο Δημήτρης Μυράτ. Για πολλά χρόνια το Τσεπέλοβο αποτελούσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιοχής (σήμερα είναι το μεγαλύτερο χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου), ενώ στη βόλτα σας γρήγορα θα καταλάβετε πως η πελεκητή πέτρα έχει τον κύριο λόγο στην κατασκευή των σπιτιών και των εκκλησιών. Ο ναός του Αγίου Νικολάου με τις σπουδαίες αγιογραφίες από Καπεσοβίτες καλλιτέχνες ξεχωρίζει από παντού, ενώ το μαγαζάκι « Σπίτι της Μέλισσας » (τηλ. 26530 81320) αποτελεί μια ακόμη «υποχρεωτική» στάση σας για αγορές.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο Μωυσής Σανοζίδης διατηρεί το μαγαζί του με μελισσοκομικά προϊόντα από τις 200 κυψέλες του. Θα βρείτε μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, κερί, ρακόμελο και λικέρ μελιού σ΄ ένα συμπαθητικό μαγαζάκι με άποψη και γούστο.














ΠΗΓΗ:   www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου