ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


30 Νοε 2010

Κατολισθήσεις και στην περιοχή του Ηλιοχωρίου.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, δημιουργήθηκαν όπως είναι γνωστό πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και μεγάλες κατολισθήσεις εδαφών σε διάφορα σημεία του Νομού Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να προκύψουν τεράστια προβλήματα.
Σήμερα πληροφορήθηκα από συγχωριανούς μας ότι κατολισθητικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή του  Ηλιοχωρίου ενώ μέσα στον οικισμό έπεσαν κάποιοι τοίχοι. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου,  σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή του παλιού μύλου, κοντά στους καταρράκτες της  Μπάλτα Ντι Στρίγγα, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον προσπελάσιμο το υπάρχον μονοπάτι και να μη μπορούν οι επισκέπτες του χωριού να φθάσουν μέχρι εκεί.
Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό πλήγμα για το χωριό μας, γιατί οι καταρράκτες είναι το σημαντικότερο από τα αξιοθέατα που διαθέτει και αρκετοί από τους επισκέπτες του Ζαγορίου, ερχόταν στο χωριό μας  για να τους θαυμάσουν.
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν σύντομα οι απαραίτητες ενέργειες, για να αποκατασταθεί η βατότητα του μονοπατιού και να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε και πάλι το υπέροχο τοπίο που συναντάμε τόσο κατά τη διαδρομή όσο και στο σημείο που βρίσκονται οι καταρράκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου