ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


13 Νοε 2010

Οι οδοδείκτες στη Λάιστα!!!

Η Λάιστα, όπως ήδη έχουμε πει,  είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Τύμφης. Οι επισκέπτες της, μπορούν να θαυμάσουν τα πανέμορφα δάση που την περιτριγυρίζουν, τις παλαιές εκκλησίες της και τον παλιό νερόμυλο.
Εκτός όμως από όλα αυτά, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιασθούν και από τους οδοδείκτες που έχουν επινοήσει οι Λαϊστινοί, για να πληροφορούνται οι επισκέπτες σχετικά με διάφορες τοποθεσίες του χωριού. Οι οδοδείκτες αυτοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ξύλινες φιγούρες, που έχουν φιλοτεχνηθεί πολύ όμορφα και έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του χωριού.
 Φθάνοντας ο επισκέπτης στην είσοδο του χωριού, τον υποδέχεται η φιγούρα μιας γιαγιάς με ανοιχτή αγκαλιά, η οποία έχει κατασκευασθεί από κορμό δέντρου. Λίγο πιο ’κεί υπάρχει η ξύλινη φιγούρα ενός μικρού παιδιού και στην είσοδο της πλατείας μία άλλη φιγούρα ανδρική που τον καλωσορίζει.
 Λίγο πιο πέρα, θα συναντήσει την ξύλινη φιγούρα μιας μαθήτριας που τον πληροφορεί για την κατεύθυνση που βρίσκεται το σχολείο του χωριού και τέλος, λίγο παραπάνω, υπάρχει η ξύλινη φιγούρα ενός τσοπάνη. 

Οι οδοδείκτες αυτοί αποτελούν  κατά κάποιο τρόπο έργα τέχνης και είναι το κάτι διαφορετικό που θα συναντήσετε αν επισκεφθείτε κάποια στιγμή τη Λάιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου