ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


27 Νοε 2010

Πεταμένα ...λεφτά!

Στο Ζαγόρι μας, τα περασμένα χρόνια, δημιουργήθηκαν σημεία περισυλλογής και καταμέτρησης του ζωϊκού κεφαλαίου. Έτσι στο Κουκούλι και στην Πουλιαλιά Βραδέτου, κατασκευάστηκαν αυτά τα "κομψοτεχνήματα" για να βοηθούν τους κτηνοτρόφους να μαντρώνουν τα ζωντανά και να τα φορτώνουν στα φορτηγά για την ετήσια μετακίνησή τους από τα ορεινά στα πεδινά.
εταμένα λέφτα, τολμώ να πω, γιατί από τότε που κατασκευάστηκαν, βαριά να χρησιμοποιήθηκαν μια δυο φορές του Κουκουλίου δηλαδή, γιατί το Βραδετινό βρίσκεται πίσω από το χαντάκι και δεν υπάρχει πρόσβαση των οχημάτων.
Υπάρχει όμως τρόπος να αποσβεστεί η ζημιά!! Η πέτρα είναι δομικό υλικό που επεξεργάζεται. Οπότε μπορούμε να τα γκρεμίσουμε, να πάρουμε την πέτρα, που καθαρίζεται εύκολα από το κολλημένο τσιμέντο και να χτιστεί κάτι άλλο δημόσιο (π.χ) σταθμός αποχιονισμού στην διασταύρωση των Κήπων (για αποθήκευση αλατιού, parking μηχανημάτων, λέμε τώρα)! Θα το προτείνω στον υπερδήμαρχο των 44άρων Δημοτικών Κοινοτήτων Ζαγορίου, με έγγραφο και πιστεύω ότι θα μου απαντήσει με την εύκολη οδό " δεν έχουμε ευρώ τσακιστό"

ΠΗΓΗ: vradeto1340.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου