ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


21 Νοε 2010

Ζαγοροχώρια και Γιάννενα βραβεύτηκαν στην έκθεση Philoxenia.

Σταθερά ψηλά στην προτίμηση των Ελλήνων τουριστών
Τριπλή διάκριση πέτυχε ο τουρισμός των Ιωαννίνων, για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά, με  τη  βούλα  της «Helexpo» και στο πλαίσιο της 26ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού «Philoxenia»,  η οποία άνοιξε τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της συμπρωτεύουσας, το βράδυ της Πέμπτης. Ο διαγωνισμός γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων της «Philoxenia», από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
Η διάκριση την οποία έκανε σημαία τα τελευταία χρόνια, ο απερχόμενος Δήμαρχος Νίκος Γκόντας για την πόλη των 

Ιωαννίνων, επαναλήφθηκε και τα Γιάννενα κράτησαν τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας των «Αγαπημένων Αστικών Προορισμών», μαζί με τις πόλεις Ναύπλιο, Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Με βάση την κατάταξη που φαίνεται στον πίνακα από την ιστοσελίδα της «Helexpo», τα Γιάννενα έπεσαν μερικές θέσεις και κατετάγησαν πέμπτα στη σχετική κατηγορία, πρόκειται ωστόσο για μια τεράστια επιτυχία που πέραν του γεγονότος ότι διατηρείται, δείγμα ότι η πόλη μας έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων τουριστών, ως ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός, πιστώνεται εν μέρει και στην απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία όλα τα τελευταία χρόνια, συνέβαλε τα μέγιστα για τη διαμόρφωση των απαραίτητων υποδομών.
Παρά την σφοδρή πολεμική που δέχτηκε, η δημοτική αρχή έστρωσε το δρόμο για σημαντικότατες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Αυτές, μαζί με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, κάνουν πλέον τη διαφορά για την πόλη μας...
Διπλή διάκριση για τα Ζαγοροχώρια
Τα Ζαγοροχώρια από την άλλη, πέτυχαν στην φετινή έκθεση «Philoxenia» διπλή διάκριση. Όχι μόνο κέρδισαν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός», διατηρούμενα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στην χρυσή πεντάδα, αλλά παράλληλα, κατετάγησαν δεύτερα και σε μια άλλη κατηγορία, με τίτλο «Φιλικότερος προς το περιβάλλον προορισμός».
Περιχαρής για τη διπλή επιτυχία των Ζαγοροχωρίων, δήλωσε στα «Π.Ν.» ο Δήμαρχος Κεντρικού Ζαγορίου και νεοεκλεγείς Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Ζαγορίου. «Μέσα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία, κρατάμε τα πρωτεία στον χειμερινό – ορεινό τουρισμό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι διατηρούμαστε ψηλά, μεταξύ των καλύτερων προορισμών της χώρας» δήλωσε ο Γαβριήλ Παπαναστασίου. Παραδέχτηκε ωστόσο, πως υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, στόχος στον οποίο μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά το ενιαίο πλέον του Ζαγορίου, το οποίο θα ισχύσει με τον «Καλλικράτη». «Θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα τώρα, για τη νέα δημοτική αρχή, να επιβάλει μια κοινή πολιτική και στρατηγική στον τουρισμό του Ζαγορίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου.
Απηύθυνε τέλος, τα γνωστά μηνύματα προς τους επαγγελματίες του τουρισμού να συνεχίσουν τις προσπάθειες βελτίωσης στην παροχή υπηρεσιών και να εξακολουθήσουν να κρατούν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους...
Δήλωση Καχριμάνη
Με αφορμή την τριπλή διάκριση για το Νομό Ιωαννίνων στην έκθεση «Philoxenia», ο Νομάρχης Ιωαννίνων σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως οι διακρίσεις που για μια ακόμη φορά γνώρισαν ως δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί, τα Ζαγοροχώρια και η πόλη των Ιωαννίνων, δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια της συνεχούς προσπάθειας των φορέων του Νομού και των δύο περιοχών για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και της επιτυχημένης προβολής τους, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. «Στόχος μας είναι τέτοιου είδους διακρίσεις να επαναλαμβάνονται συνεχώς στο μέλλον και ταυτόχρονα να περιλαμβάνονται στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και άλλες περιοχές μας» τονίζει ο Αλέκος Καχριμάνης και σημειώνει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αλληλοσυμπλήρωση του ορεινού με τον θαλάσσιο τουρισμό, με σεβασμό πάντα στην παράδοση και στο φυσικό περιβάλλον και φυσικά μέσα από την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
«Philoxenia Tourism Awards 2010»
(Βραβεία Κοινού κατόπιν δημόσιας ανοικτής ψηφοφορίας στην ιστοσελίδα της HELEXPO)
Κατηγορία Βραβείων
Οι πέντε δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί
Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός
Σάμος
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Κρήτη
Λευκάδα
Σαντορίνη
Χαλκιδική
Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός
Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων
Όλυμπος
Παρνασσός
Πήλιο
Αγαπημένος αστικός προορισμός
Ναύπλιο
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Αθήνα
Βόλος
Θεσ/νίκη
Ιωάννινα
Φιλικότερος προς το περιβάλλον προορισμός
Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων
Νυμφαίο Φλώρινας
Πήλιο Μαγνησίας
Σάμος
Καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο
Βασιλίτσα Γρεβενών
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
3-5 Πηγάδια Ημαθίας
Καϊμάκτσαλαν Πέλλας
Παρνασσός
Σέλι Ημαθίας
Αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό
Ισπανία
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Αυστρία
Βρετανία
Γαλλία
Ιταλία

ΠΗΓΗ:  www.ioannina24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου