ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


16 Νοε 2010

Η χαράδρα του Βίκου στο βιβλίο με τα ρεκόρ GUINNESS!!!

Όπως ίσως γνωρίζετε όλοι σας, ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της περιοχής των Ζαγοροχωρίων είναι το Φαράγγι του Βίκου.
Την θέα στο φαράγγι μπορείτε να την απολαύσετε από διάφορα σημεία της περιοχής των Ζαγοροχωρίων όπως από τη θέση Οξιά στο Μονοδέντρι, από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδέντρι, από τη θέση Μπελόη στο Βραδέτο και από το χωριό Βίκος.
Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι είναι ότι, το φαράγγι του Βίκου, βρίσκεται στο βιβλίο GUINNESS ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μ. στο στενότερο σημείο του και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900 μέτρα.
Στην ουσία πρόκειται για χαράδρα παρά το γεγονός ότι έχει επικρατήσει να ονομάζεται φαράγγι. Στην κοίτη της χαράδρας ρέει ο ποταμός Βίκος ενώ στο τέλος της έχει τις πηγές του ο ποταμός Βοϊδομάτης.
Περίπου στο μέσον της ενώνεται με μία άλλη μεγάλη χαράδρα, το Μέγα Λάκκο, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα της διπλανής φωτογραφίας.
Μπορείτε να διασχίσετε με τα  πόδια τη χαράδρα του Βίκου, ακολουθώντας μονοπάτια που ξεκινούν από διάφορα σημεία όπως το χωριό Βίκος στο Δυτικό Ζαγόρι, το Μονοδέντρι και τη Βίτσα στο Κεντρικό.
Αξίζει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φαράγγι του Βίκου. Θα μείνετε έκπληκτοι από την άγρια ομορφιά του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου