ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


11 Σεπ 2010

Από το Ηλιοχώρι κατάγεται η συγγραφέας Αγγελική Εξάρχου.

Ψάχνοντας  το αρχείο της σελίδας iliochori.eu, πληροφορήθηκα ότι η συγγραφέας του βιβλίου «Οι εξοδίτες» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ) έλκει την καταγωγή της από το Ηλιοχώρι.
Στο βιβλίο της αυτό η συγγραφέας καταπιάνεται με τους ανθρώπους που σε κάποια στιγμή της ζωής τους ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της διαβάζουμε χαρακτηριστικά:
«Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή τους περιορίζονται σε μια τακτική γνωστή στον χρηματοπιστωτικό κόσμο ως "διασπορά του ρίσκου", δηλαδή σε συχνές αλλά μικρής έντασης «αναγνωριστικές» συγκρούσεις με το κατεστημένο για ήσσονος σημασίας ζητήματα, αποφεύγοντας την πλήρη ρήξη για τα σημαντικά του βίου πράγματα, ώστε να μη βιώσουν την αδυσώπητη κριτική και εντέλει την απόρριψη και την περιθωριοποίηση, το "ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τον κόσμον έξω" του Καβάφη.
Αυτό το ρίσκο μιας ενδεχόμενης κοινωνικής συντριβής μέσα από μια μετωπική σύγκρουση με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων - το αξιακό σύστημα της ευρύτερης κοινότητας - λίγοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να το αναλάβουν.
Είναι οι "εξοδιτες"....».
Στη σελίδα www.livanis.gr βρήκα το παρακάτω βιογραφικό της το οποίο και παραθέτω.


Ἡ Ἀγγελική Ἐξάρχου, μέ καταγωγή ἀπό τό Ζαγόρι τῆς Ἠπείρου, γεννήθηκε καί κατοικεῖ στά Φάρσαλα. Σπούδασε Ἰατρική στό Ἀριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καί ἔκανε μεταπτυχιακές σπουδές στά Οἰκονομικά τῆς Ὑγείας στό Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης. Εἶναι ὑποψήφια διδάκτωρ τοῦ Ἰατρικοῦ Τμήματος τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν. Ἀσκεῖ τήν ἰατρική ὡς καρδιολόγος στά Φάρσαλα, ἐνῶ παράλληλα σπουδάζει στό Τμῆμα Πολιτικῶν Ἐπιστημῶν τῆς Νομικῆς Ἀθηνῶν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου