ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


11 Σεπ 2010

Οι λίμνες του "Λάκκου" στις πλαγιές της Τύμφης.

Η λίμνη στο "Λάκκο"
Σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1400μ., εκεί που το δασωμένο τμήμα της Τύμφης τελειώνει και αρχίζουν τα απόκρημνα βράχια της κορυφής, υπάρχουν δύο λίμνες που δημιουργούνται από τα παγωμένα τρεχούμενα νερά των χιονιών που λιώνουν.  
Λίμνες που δεν κρατούν τα νερά τους όλες τις εποχές του χρόνου και στα τέλη του καλοκαιριού στερεύουν, ενώ οι μοναδικοί τους κάτοικοι είναι οι Αλπικοί Τρίτωνες.

Οι λίμνες στον «Λάκκο» ήταν ένα από τα λιγότερα προβεβλημένα τοπία της περιοχής αλλά τα τελευταία χρόνια η μοναδική ομορφιά του τοπίου ανακαλύπτεται από όλο και περισσότερους επισκέπτες του Ζαγορίου.
Άλλωστε ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων έχει πλέον συμπεριλάβει την περιοχή στις ετήσιες επισκέψεις του και στα μέσα του Μαΐου διοργανώνει εκδρομή. Εποχή που η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι απίστευτη. 

Ο δρόμος για τις λίμνες
Η πρόσβαση στον «Λάκκο» τους περισσότερους μήνες τον χρόνο είναι εύκολη, αφού 4,5 χλμ. πριν φτάσει κανείς στο χωριό (ερχόμενος από τα Γιάννινα) υπάρχει διασταύρωση και ο χωματόδρομος που ξεκινάει από εκεί οδηγεί κατευθείαν στις λίμνες. Η κατάσταση του δρόμου είναι σχετικά καλή και η διαδρομή μέσα στο πλούσιο δάσος της περιοχής, μαγευτική.
Βέβαια τον χειμώνα τα πράγματα αλλάζουν αφού τα χιόνια καθιστούν την διαδρομή ιδιαίτερα δύσκολη και για τους πεζοπόρους επισκέπτες αλλά πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που θα θελήσουν να φθάσουν με τα αυτοκίνητα τους στην περιοχή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την περιοχή:


Η λίμνη στο "Λάκκο"
Η περιοχή γύρω από τη λίμνη
Αλπικός Τρίτωνας

Η λίμνη στο "Λάκκο" τον μήνα Αύγουστο χωρίς νερό     









 ΠΗΓΗ:  iliochori.eu
ΦΩΤΟ: Από αρχείο iliochori.eu και από προσωπικό αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου