ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


14 Σεπ 2010

Διατροφικές συνήθειες στην περιοχή του Ζαγορίου.

Τα γαλακτοκομικά, γεωργικά και φυσικά προϊόντα της περιοχής, αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της διατροφής των Ζαγορισίων, όπως οι νοστιμότατες πίτες, η αλευρόπιτα, η γαλατόπιτα, η κολοκυθόπιτα, η τσουκνιδόπιτα, η γκιζόπιτα, η λαχανόπιτα, η μανιταρόπιτα, η μπατσαριά, η φακόπιτα, η ρυζόπιτα, η τραχανόπιτα, η τυρόπιτα, η κοτόπιτα. Εκλεκτά ντόπια κρέατα και τυριά, αρνί στη γάστρα, πομπάρι, τρίμμα πασχαλιάτικο, τηγανητό χοιρινό, γίγαντες φούρνου, μπριάμι, κοντοσούβλι, προβατίνα στα κάρβουνα, μπουμπουριά κ.ά., συνοδεύονται από εκλεκτό τσίπουρο ή κρασί ντόπιας παραγωγής. 
Μπριάμ
Μπατσαριά



























ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:  traditionalvillages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου