Τα γαλακτοκομικά, γεωργικά και φυσικά προϊόντα της περιοχής, αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της διατροφής των Ζαγορισίων, όπως οι νοστιμότατες πίτες, η αλευρόπιτα, η γαλατόπιτα, η κολοκυθόπιτα, η τσουκνιδόπιτα, η γκιζόπιτα, η λαχανόπιτα, η μανιταρόπιτα, η μπατσαριά, η φακόπιτα, η ρυζόπιτα, η τραχανόπιτα, η τυρόπιτα, η κοτόπιτα. Εκλεκτά ντόπια κρέατα και τυριά, αρνί στη γάστρα, πομπάρι, τρίμμα πασχαλιάτικο, τηγανητό χοιρινό, γίγαντες φούρνου, μπριάμι, κοντοσούβλι, προβατίνα στα κάρβουνα, μπουμπουριά κ.ά., συνοδεύονται από εκλεκτό τσίπουρο ή κρασί ντόπιας παραγωγής.
Μπριάμ |
Μπατσαριά |
ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: traditionalvillages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου