ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


6 Σεπ 2010

Αξιοθέατα του χωριού.

Το Ηλιοχώρι είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη περιοχή, περιτριγυρισμένο από οξιές, δρυς, πεύκα και έλατα. Υπάρχουν όλα τα άγρια ζώα των ελληνικών δασών, όπως αρκούδες, λύκοι, αγριόγατοι, ζαρκάδια, ελάφια, αγριοκάτσικα, αγριόχοιροι κ.λ.π. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα πτηνά της περιοχής με αετούς, γεράκια αλλά και μικρότερα πουλιά όπως τσαλαπετεινοί, κούκοι, γκιώνηδες κ.α. να αφθονούνε.
Η πανέμορφη φύση της περιοχής είναι μια πρόκληση. Έτσι στα γύρω βουνά υπάρχουν πολλά μονοπάτια, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας το καθένα, επιτρέποντας σε όλους έναν περίπατο στο δάσος. Το τοπίο είναι φανταστικό όλες τις εποχές του χρόνου και μια περιήγηση στα δάση του χωριού μας είναι μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει.
Μην παραλείψετε μα δείτε:
  • Την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, χτισμένη το 1850 από Χιονιαδίτες μαστόρους.
  • Το χιλιόχρονο (κυριολεκτικά) πλάτανο με διάμετρο 10.5 μ. Αν έχετε προβλέψει και πήρατε μαζί σας φαγητό, είναι ιδανικό μέρος για πικνικ. Για τα παιδιά, υπάρχει άπλετος, ασφαλής χώρος για παιχνίδι και κάποιες κούνιες που όμως δεν είναι και σε πού καλή κατάσταση.
  • Το μοναστήρι της Παναγίας: Βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο του χωριού και είναι ένα από τα παλιότερα μοναστήρια της περιοχής. Κτίσθηκε το 1350 από Κρητικούς μοναχούς. Λίγο πίσω από το μοναστήρι υπάρχει και ένας καταρράκτης που αξίζει να επισκεφτείτε.
  • Πούντε αλ Πέτσιου: Το γεφύρι που φέρει το επίθετο του ευεργέτη Αν. Πέτσιου και κτίσθηκε το 1880. Βρίσκεται στο μονοπάτι για τους καταρράκτες και απέχει 10 λεπτά από το χωριό.
  • Τους καταρράκτες: Έξω από το χωριό στην τοποθεσία Μπάλτα ντι Στρίγκα βρίσκονται σε σειρά τρεις καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να έχει ύψος 25 περίπου μέτρα. Ανάμεσα τους σχηματίζονται φυσικές πισίνες, που σε συνδυασμό με την καταπράσινη φύση θα σας μαγέψουν. Οι καταρράκτες αυτοί απέχουν από το χωριό 30 λεπτά περπάτημα.
ΠΗΓΗ:  ioannina360.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου