ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


22 Σεπ 2010

Αλέκος Καχριμάνης – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1956, όπου τελείωσε το Καπλάνειο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.
Το 1974 εισήχθη στη σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από την οποία αποφοίτησε το 1979.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Τεχνικού Σώματος Στρατού.
Από το 1982 εξασκεί το επάγγελμα του Μηχανολόγου -Ηλεκτρολόγου Μηχανικού-Ε.Δ.Ε. στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και διατηρεί τεχνικό γραφείο.
Το 1983 παντρεύτηκε με την Ελένη Τριαντάφυλλου Κασσάρου και απόκτησαν τρία παιδιά, το Γιώργο, τη Μαρία-Πανωραία και τον Τριαντάφυλλο.
Το 1983 εκλέχτηκε για πρώτη φορά, Δημοτικός Σύμβουλος Μετσόβου, επανεκλέχτηκε το 1986 και μέχρι το 1990 υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον ίδιο χρόνο (1983) εκλέχτηκε μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Μηχανικών Ιωαννίνων και στη συνέχεια μέλος της αντιπροσωπίας του Τ.Ε.Ε. τμήματος Ηπείρου και στη διοίκηση της Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. (Πανελλήνια 'Ενωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργολάβων Δημοσίων Έργων) τμήματος Ηπείρου.
Διατέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΔΚ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ) του νομού Ιωαννίνων από το 1990-2002 και γραμματέας της ΤΕΔΚ από το 1999-2002.
Από το 1991 έως και τις 5 Απριλίου 2002 εκλέχτηκε και υπηρέτησε επί τρεις τετραετίες το Δήμο Μετσόβου, ως Δήμαρχος, οπότε υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου για να ασχοληθεί με την υποψηφιότητά του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νομού Ιωαννίνων, ως υποψήφιος Νομάρχης.
Κατά την περίοδο της εικοσαετούς σχεδόν δραστηριοποίησης του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με θέματα ανάπτυξης, διαχείρισης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον βλαχόφωνο ελληνισμό, εντός Ελλάδας και σε όλο το Βαλκανικό χώρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου