ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


7 Σεπ 2010

Από το Ηλιοχώρι ήταν ο πατέρας του Ηρακλή Αποστολίδη!

Από το βιβλίο του Ν. Έξαρχου «Το Ντομπρίνοβο» πληροφορούμαστε ότι από το Ηλιοχώρι καταγόταν ο πατέρας του Ηρακλή Αποστολίδη (που απεικονίζεται στη διπλανή φωτογραφία),  Νίκος Αποστόλης  (Παρτάλης), ο οποίος ήταν μεγαλέμπορος σιτηρών και κτηματίας στον Πύργο της Βουλγαρίας.
Ο Ηρακλής Αποστολίδης είναι από τις σημαντικότερες μορφές των γραμμάτων της νεώτερης Ελλάδος. Συνεχιστής του έργου του υπήρξε ο γιός του  Ρένος Αποστολίδης (Αθήνα, 2 Μαρτίου 1924 – Αθήνα, 10 Μαρτίου 2004)

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Γεννήθηκε το 1893 στον Πύργο Βουλγαρίας. Φοίτησε στο γυμνάσιο Αδριανουπόλεως, στη Σχολή Γλωσσών και Εμπορίου της Κωνσταντινούπολης και στο Βαρβάκειο. Ήταν συνιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στην αθηναϊκή δημοσιογραφία μπήκε το 1911 και εργάσθηκε στις εφημερίδες «Σκρίπ», « Καιροί», « Εσπερινή», « Νέα Ελλάς», «Νέα Ημέρα», « Άστυ», « Ριζοσπάστης», « Άμυνα», «Καθημερινή», «Πολιτεία», «Βραδυνή»,και άλλες. Υπήρξε γενικός γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας των Ζώων και γραμματέας σύνταξης της εγκυκλοπαίδειας του Πυρσού. Σημαντικό του δημιούργημα είναι η ποιητική ανθολογία.
Έργα του:
Ανθολογία ποιητική, 1968.
Το διήγημα ανθολογημένο, 1963.
Ενάριθμα, 1967.
Υστερόγραφα, 1968.
Τελευταία, 1968.


ΠΗΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:  culture.ana.gr 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ:   database.emthrace.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου