ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


16 Σεπ 2010

Σε καλό δρόμο η ανάδειξη-ανάπλαση των καταρρακτών στην περιοχή "Μπάλτα Ντι Στρίγκα" στο Ηλιοχώρι.

Ο  Δήμος Τύμφης, έχοντας υπόψη την φυσική ομορφιά των καταρρακτών στη θέση «Μπάλτα Ντι Στρίγκα» στο Ηλιοχώρι, αποφάσισε να προβεί στην ανάπλαση της περιοχής, ώστε να αναδειχθεί η φυσική της ομορφιά και να καταστεί προσβάσιμη σε περισσότερους επισκέπτες της περιοχής.
 Το συγκεκριμένο έργο πήρε την ονομασία  «Ανάδειξη – ανάπλαση καταρρακτών στη θέση –Μπάλτα Ντι Στρίγκα – του Δημοτικού δάσους Ηλιοχωρίου, του Δήμου Τύμφης» και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με την υπ’ αριθ. 73/2007 απόφασή του ανέθεσε σε δασολόγο μελετητή, τόσο τη Δασική όσο και την  Περιβαλλοντική μελέτη του έργου.
Την 27-2-2008, με την 7/2008 απόφασή του Δ. Σ. του Δήμου Τύμφης, εγκρίθηκε η παράταση για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης  μέχρι την 11-4-2008.
Η Δασική-περιβαλλοντική μελέτη του έργου στάλθηκε από την  Τ.Υ.Δ.Κ. Νομού Ιωαννίνων στο Δήμο Τύμφης, εγκεκριμένη από την Δ/νση Δασών Περιφ. Ηπείρου, από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφ. Ηπείρου αλλά και με θετική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και αφού τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ομόφωνα και η σχετική απόφαση έλαβε τον αριθμό 100/2008.
Στη συνέχεια, με την  υπ’ αριθ. 115/2009 το Δ.Σ. ενέκρινε την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου και ανέθεσε στο Δήμαρχο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Ν. Α. Ιωαννίνων  για την κατάθεσή της στο ΕΣΠΑ.
Κατόπιν αυτού, η Ν. Α. Ιωαννίνων προχώρησε στη Δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με πληροφορίες μας  ήδη έχει ορισθεί ανάδοχος του έργου,  το οποίο ελπίζουμε να ξεκινήσει μέσα στο 2011, για να αναδειχθεί το φυσικό κάλος της περιοχής, να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες των Ζαγοροχωρίων και να φέρει περισσότερους επισκέπτες στο Ηλιοχώρι.

Οι καταρράκτες στη Μπάλτα Ντι Στρίγκα με χιόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου