ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


1 Νοε 2010

Παραδοσιακά Προϊόντα - "Η Στέρνα"!!!

Πρόσφατα επισκέφθηκα το Καπέσοβο. Περπάτησα στα καλντερίμια του, θαύμασα τα πετρόκτιστα σπίτια του και τα βήματά μου με φέρανε στην κεντρική πλατεία του χωριού, έξω από ένα πολύ μικρό αλλά όμορφο κατάστημα με την επωνυμία «Η Στέρνα».
Το κατάστημα αυτό είναι μία επιχείρηση της Έλλης Παπαγεωργίου, η οποία αποφάσισε να κάνει κάτι δικό της στον τόπο της και να συνεχίσει την παράδοση της οινοποιΐας αφού, όπως με ενημέρωσε η μητέρα της που ήταν στο κατάστημα, το Καπέσοβο παρήγαγε στο παρελθόν πολύ καλό κρασί. Είναι μία επιχείρηση που λειτουργεί αρκετά χρόνια και θα βρείτε εκεί τοπικό κρασί, τσίπουρο και άλλα ποτά, τοπικά γλυκά του κουταλιού, διάφορα βότανα  αλλά και χειροποίητα κοσμήματα.
Το όνομα του καταστήματος προέρχεται από τη στέρνα που βρίσκεται στο κέντρο του καταστήματος, η οποία κτίσθηκε το 1848, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, έχει βάθος 13 μ. και είναι σοβατισμένη με  το «κουρασάν», που αποτελείτο από ασπράδι αυγών, ποταμίσιο άμμο και τριμμένο κεραμίδι.
Αξίζει να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο κατάστημα, να δοκιμάσετε τα προϊόντα που διαθέτει αλλά και να θαυμάσετε την παλαιά στέρνα που βρίσκεται μέσα σ΄ αυτό. 
Θα ήταν βέβαια παράλειψή μου να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι η μητέρα της ιδιοκτήτριας, ήταν ένας τέλειος ξεναγός αφού, με πολύ  ευγένεια και προθυμία,  με ενημέρωσε σύντομα και περιεκτικά για τα αξιοθέατα του χωριού της και το ίδιο πιστεύω ότι κάνει με όλους τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου