ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


12 Νοε 2010

Κάτοικοι χωριών προς υποψηφίους: Θα πρέπει ν’ αναδειχθούν οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου.

• Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν με τους τελικούς νικητές την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο δεν θα σταματήσουν και μετά από αυτές, τα παράπονα των κατοίκων.
Τα… άκουσαν τις προηγούμενες ημέρες οι υποψήφιοι δημοτικοί  και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Και τι άκουσαν;  Ότι θα πρέπει να αναδειχθούν τα ορεινά χωριά και οι ορεινές περιοχές του τόπου.
Σήμερα, με εξαίρεση τα τουριστικά σημεία, ο ορεινός όγκος της Ηπείρου αργοσβήνει. Διευκρινίζεται ότι ανάδειξη δεν σημαίνει απλά άρση της απομόνωσης, αλλά ενοποίηση χώρων με κοινά χαρακτηριστικά και δημιουργία γεωγραφικών ενοτήτων, που θα ξεχωρίσουν για την πληθώρα επιλογών και ενδιαφερόντων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει το κατάλληλο οδικό δίκτυο, που θα συνδέει τις περιοχές αυτές μεταξύ τους, αλλά και με τα Γιάννινα ή τα άλλα αστικά κέντρα της Ηπείρου.
Παράλληλα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο και πλήρες σε ποιότητα και διάρκεια προϊόν, για κάθε επισκέπτη. Αυτοί που επιλέγουν τα Ηπειρωτικά χωριά, είτε για να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών, είτε ως δεύτερη κατοικία, θέλουν να απολαμβάνουν άνετα τις πολλές δυνατότητες που διαθέτει η ορεινή Ήπειρος.
Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στα ορεινά, όπου σήμερα είναι σχεδόν μηδαμινή.
Λίγα καφενεία διατηρούνται, τα οποία διαθέτουν, σε κάποιες περιπτώσεις, και είδη παντοπωλείου.
Μάλιστα είναι αποθαρρυντικά τα στοιχεία που αφορούν στην πρόβλεψη ανάκαμψης της απασχόλησης στα ορεινά. Η υφιστάμενη κατάσταση στα ορεινά, όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, είναι αποκαρδιωτική. Αποτελεί, λοιπόν, φυσιολογικό γεγονός ο φόβος και η απαισιοδοξία, που επικρατεί στους εναπομείναντες λιγοστούς κατοίκους.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου